12-тото издание на Фолклорния фестивал „Капанскакитка“ събира 320 танцьори в Разград 

320 танцьори от 10 формации ще участват в 12-тото издание на Националния фолклорен фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора „Капанска китка“. 

Организатори на фолклорния празник са НЧ“Бузлуджа2010“-Разград, Танцов клуб „Абритус“ при НЧ“Бузлуджа2010“ и Община Разград. Събитието се провежда под патронажа на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

Откриването на фестивала е насрочено за 10,00 ч. на 14 май(събота) в залата на Общинския културен център в Разград(Новия театър).

Фолклорната надпревара ще се проведе в два тура. В първия след предварително изтеглен жребий клубовете ще представят по две автентични народни хора, а за втория трябва да са подготвили по три танца или фрагменти от танци в определени музикални размери, след жребий ще изпълнят един от тях. 

Журито, което ще оценява изпълненията, е с председател Любчо Василев – зам.-председател на Съюза на музикалните танцовите дейци в България и членове: хореографите Румян Занев и Чавдар Чанов. Комисията оценява по следните критерии: автентичност и оригиналност на фолклорните хора; стилно изпълнение на хората характерно за съответната етнографска област;емоционален заряд и артистичност на изпълнителите.

Входът за зрителите е свободен.

Pin It on Pinterest