12 нови случая на COVID-19 в област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани дванайсет нови случая на коронавирус.

По-късно през деня очаквайте по-детайлна информация.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 476 души, като активните случаи са 77. От тях 26 са на болнично лечение, а 51 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 33, а жените са 44, което в проценти е съответно 43% и 57%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 274 са жените, а мъжете са 202-ма, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 376. Няма и починали пациенти с положителен PCR тест в региона за изминалите 24 часа.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Важно е да се отбележи, че разминаването в данните между Единния информационен портал и тези, обявени от Областния оперативен щаб, се дължи на това, че пациенти от област Русе са поставени под карантина или се намират на лечение в други области, както и обратното – има хора от други съседни региони, които се лекуват в Русе.

Pin It on Pinterest