11 сигнала за наводнени участъци от улици в Хасково

11 сигнала за наводнени участъци от улици в ниската част на града постъпиха в община Хасково само за час.

На приложението „Гражданите“ има подаден един сигнал за наводнен участък от бул. „България“ в района на Съдебната палата.

На дежурния телефон е подаден сигнал за счупени от силния вятър и паднали на платното клони от дървета на бул.“България“, в района на Полицията. На място са изпратени екипи на „Екопрогрес“, които към този момент вече са освободили мястото от падналите клони.

Мазетата на бившата сграда на ОСО са се наводнили от пороя, сигналът е препратен към Противопожарната служба за отводняване. Пороят е наводнил и складовете в бившата „Търговия на едро“ на бул. „Съединение“, съобщават работещи там.

Останалите сигнали са за залети от вода участъци в районите на ул. „Ангел Кънчев“ 14, ул. „Граф Игнатиев“, бул.“България“ 112, бул. „Васил Левски“ в района на ПИМ, бул. „Стефан Стамболов“ пред хипермаркет Лидл и паркинга на магазина, ул. „Пионер“, ул. „Дунав“ 34 в района на бензиностанциите. Всички сигнали са подадени по компетентност към „Екопрогрес“ или Противопожарната служба.

Според прогнозите за времето валежите от дъжд днес ще продължат, а поривите на вятъра в района на Хасково ще надхвърлят 80 км/ч.

Pin It on Pinterest