100-годишен юбилей отпразнува Невяна Божанова Павлова от свищовското село Овча могила

В село Овча могила, община Свищов се състоя изключително мил и много специален празник.

Поводът за него беше Невяна Божанова Павлова, която навърши достолепната възраст от 100 години. Своя вековен юбилей тя посрещна в празнична обстановка и заобиколено от най-близките си. Баба Невяна, както я наричат с уважение всички, беше поздравена и лично от кмета на с. Овча могила Нели Великова, която заедно със своите благопожелания ѝ поднесе поздравителен адрес, цветя и подарък – отоплителен уред. От името на кмета на община Свищов Генчо Генчев, г-жа Великова връчи на столетничката поздравителен адрес, плакет на Община Свищов и разкошен букет с цветя.

Баба Невяна е родена в с. Овча могила, работила е като готвач в местната болница. Дълбоко религиозна и отговорна, през своя житейски път тя е спазвала всички пости и се е хранела с много риба. Сега хапва от всичко, пийва си по малко ракия и вино, и чете вестник без очила.

Има 3 дъщери, 6 внучки, 7 правнуци и 7 праправнуци.

Всички присъстващи на юбилея се събраха около масата и се почерпиха с вкусните пити и баници, направени от дъщерите и внучките на баба Невяна, както и с парче от празничната торта, за нейно здраве.

Pin It on Pinterest