10 утвърдени автори от Горна Оряховица представят изискана изложба в Бургас на 16 май

Първа обща изложба на десет именити художници от Горна Оряховица ще видят бургаските ценители на изкуството и гости на града.

Експозицията обединява живопис и графична техника в 60 творби, които ще могат да се разгледат в зала „Ал.Г.Коджакафалията” на КЦ „Морско казино“ от 16 май до 29 май. Входът е свободен, а откриването е от 18.00 часа.

Илия Банков, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев, Деница Александрова, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Ирена Янкова, Янко Янков, Роза Баджиева и проф. Радослав Радев, преподавател във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, са творческа група приятели, обединени в Сдружение „ГОАРТ”. Те споделят своите креативни търсения, приятелство и страст към изкуството. 15- годишната им обща история е наситена с множество регионални, национални и международни изложби, сред които представяния в Германия, Унгария, Пловдив, София. Авторите са открили своя изложба в обновената църква „Свети Стефан” в турската столица, което се е превърнало в незабравимо представяне на българския дух и култура.

„Нямаме търпение да се срещнем с бургаските художници и публика. Това събитие е планувано от две години и много се вълнуваме за това представяне във вашия великолепен град”, споделят авторите.

Pin It on Pinterest