1 нов случай на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани: 1 нов положителен случай на коронавирусна инфекция и 3-ма са починали.

          Позитивен е мъж от община Хасково.

          Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, констатирани през вчерашния ден, е медицинска сестра от МБАЛ- Хасково.

          Починали са:

жена на 63 години от община Хасково, диагностицирана на 27 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 73 години от община Харманли, диагностициран на 10 декември, със сърдечно заболяване;

жена на 68 години от община Любимец, диагностицирана на 7 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

          Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3229. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 190. В МБАЛ-Хасково са настанени – 64. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 23. В МБАЛ-Харманли са настанени – 27. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 23. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 24. МБАЛ-Хигия са настанени – 2. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 27.  На домашно лечение са 1588 човека, починали са 172 и напълно излекувани са 1279 човека.

#БъдетеЗдрави #БъдетеОтговорни

Pin It on Pinterest