Здравко Димитров: Категорична победа в Пловдив – шест от шест районни кметове и кмет на община

„За първи път ГЕРБ има кмет на Пловдив и шестима районни кметове. Битката не беше лека.

Имахме много срещи с граждани, които поставиха проблемите си. Ще работим за тяхното решаване и ще надграждаме хубавите неща“ – с тези думи започна първата пресконференция на избрания за кмет на Пловдив Здравко Димитров. На нея присъстваха и избраните кметове на райони от ГЕРБ – Костадин Димитров на „Тракия“, който спечели още на първи тур, Георги Стаменов на „Централен“, Костадин Язов на „Южен“, Стоян Алексиев на „Северен“, Иван Стоянов на „Източен“ и Димитър Колев на „Западен“.

Здравко Димитров благодари на всички избиратели и на тези, които не отидоха до урните, като обеща да работи така, че след четири години да успее да привлече и тях да гласуват за ГЕРБ. Новоизбраният кмет на Пловдив благодари лично на премиера Бойко Борисов за оказаното му доверие, което обеща да оправдае.

Трите неща, с които ще се заеме Здравко Димитров – е да представи екипа си, да се приемат ясни правила, които да бъдат спазвани, и с решаване на   проблема с трафика в града, който е много належащ. Той ще спази и обещанието си за работеща приемна за гражданите.

„Здравко Димитров е запознат с проблемите на Пловдив и влиза с летящ старт като кмет“, заяви от своя страна настоящият кмет и областен координатор на партията Иван Тотев. Той каза още, че оставя общината в добро финансово състояние и с готови  проекти за 200 милиона лева, които се надява да се продължат.

От своя страна членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и народен представител от Пловдив Менда Стоянова поздрави победителите и от името на националното ръководство на партията и обяви тази победа за категорична – 6 от 6 районни кмета, най-голямото мнозинство в Общинския съвет и кмет на града, спечелил с категорична преднина пред опонента си.

На пресконференцията присъстваха народни представители, членове на листата с общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив.

Pin It on Pinterest