Политика

Защо левият избирател да гласува за БСП !

До #изборите на 09.06.24г остават само няколко дни и голяма част от българските  граждани решили да гласуват вече в голяма степен са направили избора си -дали да гласуват за леви , десни ,  националистически или други  политически партии . 

 Голяма част от тях са решили  и за коя партия конкретно да гласуват  . Но и не малка част ,от около 10 % от решилите да гласуват ,още не са направили окончателния си избор  коя  конкретно партия да изберат  . Навярно до оставащите още три  дни до изборите и в самия изборен ден , определена част от не  решилите да  гласуват ще  променят решението си и ще трябва да направят своя избор  .  

     Ще споделя разбирането си защо избирателите ориентирали се към гласуване за леви партии е най- добре да изберат БСП като свой представител в местния и европейския парламенти . 

✅1.  Първият прагматичен  мотив е защото от основните леви партии като #БСП , Солидарна България и Левицата , в бъдещия национален и европейски парламенти , представители ще изпрати само БСП . А  Вяна  Григорова –  М. Манолова и Левицата  няма да влязат в парламента и от гласа на избирателите гласували за тях  , само 10 % ще отиде за лявото и 90 % за десни и националистически партии . 

И за да не бъде изгубен вота на левият  избирател , най- правилното решение за тях е да гласуват за БСП , като единствената автентична лява партия, която ще влезе категорично в местния и европейски парламенти . 

✅2. Втория не маловажен мотив е  , защото с добрият резултат на #БСП и не влизането в парламента на Ваня Григорова – Мая Манолова /Солидарна България /  и Левицата , ще се намали натиска за овладяване на БСП , на което БСП е подложена от няколко години . Ще се прекрати вероятността за превръщането и във второ Възраждане . Каквито по същество са Левицата и позициите на Ваня Григорова – Мая Манолова . 

 БСП ще може много по- спокойно да се подготви и осъществи вътрешнопартийния  си избор , евентуално Корнелия Нинова  да продължи да е Председател на БСП и да довърши започнатите реформи в БСП . С което БСП постепенно да се превърне в нормална проевропейска социалдемократическа партия  .

Която да  стане център на лявото като присъедини към себе си всички леви авторитети  / като Миков ,  Паскалев , Таков ,Паргов и много други почтени социалисти ,които по някакви причини са напуснали БСП или са се дистанцирали от активния политически живот  /  ,  активисти   , симпатизанти и  избиратели . А не чрез безсмислени коалиции наложени преди години от Първанов ,  които вече над 20 години разрушават БСП . 

✅3. Защото проекта на В . Григорова и М. Манолова е личен и авторитарен проект .

 В който няма идеология , програма , структура ,екип  и основната цел на този проект е личното оцеляване и политическо развитие на Ваня Григорова – М. Манолова като    патерица на други политически сили  . Най -вероятно на ГЕРБ и ДПС или Възраждане . 

Нещо, което се видя много ясно при безпардонното им напускане на Левицата и конфузната ситуация ,в която изпаднаха най- вече  Таков и Паскалев . 

✅4. Защото БСП е точно обратното на В. Григорова – Мая Манолова  – партия с история  над 130 години , с  идеология , програми ,  дългосрочни цели  , със структура и кадри в цялата страна включително и авторитети работили с поколения за БСП  , с младежка организация  , с авторитет сред българската общественост , нарастващ авторитет ,поради факта че   в последните 15 години остана единствената алтернатива на  модела ГЕРБ .  

✅5. Защото БСП като член на ПЕС, за разлика от В. Григорова – М. Манолова и Левицата ,  може да окаже много ползотворно влияние за промяна на идеологията и развитието  на ПЕС, а от там и  за развитие на ЕС .

Най-  вече в частта на политиките на ПЕС за миграцията ,  мястото на джендър идеологията  , социалните политики и много други важни позиции , свързани с развитието на левите партии в ЕС и на самия ЕС  . Позиции и програми  на ПЕС, които живота в последните години , особено след засилената миграция ,  корона кризата и войната в Украйна  показва категорично че са  грешни , несъстоятелни и вредни за бъдещето на ЕС . Започна да се разбира , че позициите на БСП са дългосрочно по- правилните от тези на ПЕС за развитието на левите партии в ЕС и на самия ЕС  . 

✅6. Защото с подкрепата за В. Григорова –  М. Манолова и Левицата ще  подкрепят антиевропейските настроения . 

С влизането им в националния и европейските парламенти , ще се даде подкрепа на антиевропейските сили ,които са за излизането на България от ЕС и дори убиването на проекта ЕС . 

А с подкрепата от левия избирател  на БСП се дава шанс за продължаващото интегриране на България към ЕС и  развитието и на ЕС  . Което е от изключително важно значение за просперитета на България и българското общество . Избор, който България е направила и който се подкрепя от 80 % от българското общество – продължаваща интеграция в ЕС на България . 

✅7. И не на последно място –  при един добър изборен резултат на БСП , БСП може да се превърне в естествен център на обединение на различни политически сили за излизане от модела ГЕРБ . 

Било чрез съответна коалиция или приети  принципи за формиране на експертно правителство с определени цели и конкретни задачи  . 

След отказа на ИТН да управляват и да  се борят за промяна на модела  , след провала на ПП -ДБ да направят промяна  , най -естественото политическо развитие в България е  БСП , като единствената политическа сила която последователно се бори срещу модела ГЕРБ  , да обедини около себе си останалите политически партии ,които са против модела ГЕРБ и да бъдат  осъществени така нужните реформи в България, които спъват развитието ни като нормална европейска държава вече 30 години . 

🔴С тези  прагматични и логични изводи се обръщам с предложение към левите избиратели , изберете #БСП с бюлетина #номер24  на предстоящите местни и европейски избори  . 

ПОДКРЕПЕТЕ МЕ-

🇧🇬2️⃣4️⃣👉1️⃣0️⃣2️⃣ BGПарламент В СЛИВЕН 

🇪🇺2️⃣4️⃣👉1️⃣0️⃣8️⃣ Евроизбори В ЦЯЛАТА СТРАНА.

Д-р Събина Петканска-Вълева     

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest