Зарков към управляващите: Не само започнахте състезание към дъното, вие сте напът да го спечелите

„Не само започнахте състезание към дъното, вие сте напът да го спечелите. Не говоря за цифрите,  а за начина, по който водите дебати и налагате решения.

Дебатът за субсидията ще завърши така, както започна –скандално, с повече недоизказано, отколкото казано. Колкото и да се говори по този въпрос през последните седмици –  нищо не се каза по същество. Ако това беше целта ви – публичната дискусия да бъде ангажирана с темата за партийните пари, а не със сериозните теми на българското общество – успяхте.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков.

По думите му управляващите остават слепи и глухи за онези, които протестират.  „Наказвате тези, които са по-слаби, за да укрепите тези, които са по-силни. Точно както строителят и инвеститор на Черноморието е защитен от закона, а човекът с палатката – не, точно така големите и силни партии и тези, които са във властта, имат пари, а тези, които се борят за обществено внимание, пари – няма да имат. Това е идеята на този закон“, категоричен бе Зарков.  Той подчерта, че всички партии са проспали един референдум и това е грях, който тепърва ще тежи. Социалистът изтъкна, че публичният дебат, който е поведен през последните седмици, не отговаря на елементарните условия за сериозността на въпроса, който се разглежда

„Олигарсите няма да станат министри на заплати, те ще си ги напазаруват, този път официално. Най-страшното е, че няма човек в залата, който да не знае какво точно се случва. ДПС считат , че като играят тази игра, ще ни надхитрят. Ще пуснат нещо, което знаят, че е неправилно, както са го заявявали нееднократно, за да просъществува пробив на друго място. Другите ще гласуват, защото така мислят отдавна, а трети- защото отдавна са загубили дори мисълта, че имат собствена воля.  В крайна сметка – цялата политическа система и целият български народ ще плати този 1 лев и ще го плати с рестото. Това е пътят към дъното, пътят на отричане на политическия плурализъм“, заключи Зарков.

Pin It on Pinterest