Политика

Зафиров в Димитровград: На карта са заложени съдбите на България и Европа – гласувайте!

БСП не изневери на избирателите си – подкрепете ни с №24, призоваха кандидатите на коалиция „БСП за България“

БСП е една от малкото, ако не и единствената партия, която през годините не изневери на избирателите си. Затова на изборите на 9 юни „БСП за България“ заслужава подкрепа, с № 24 и в двата вота – за Народно събрание и Европейски парламент. 

В това бяха категорични кандидатите на коалицията на среща в Димитровград с членове, симпатизанти и граждани. В нея участваха заместник-председателят на партията Атанас Зафиров – водач на листата за 29 МИР Хасково, Смиляна Нитова – втора в листата с кандидати за народни представители, Цветелина Пенкова – трета сред кандидатите на коалиция „БСП за България“ за европейските избори и досегашен евродепутат. Срещата, като домакин, откри председателят на БСП в Димитровград Пламен Панев – трети в листата за парламентарните избори.

„За мен е чест и предизвикателство да бъда начело на листа, в която всеки един от кандидатите заслужава да бъде народен представител. Аз самият се чувствам пръв между равни,“ заяви Атанас Зафиров, който за втори път е водач на БСП за 29 МИР. „Фактът, че Националният съвет за пореден път слага заместник-председател за водач на листата, показва отношение към региона на Хасково като важен стопански, културен и исторически център“, подчерта Зафиров.

Той обясни, че седем пъти досега е бил народен представител, но като такъв, сумарно е бил едва пет години, което ще рече – малко над един пълен мандат.  С този пример социалистът обясни политическата криза, в която се намира българското общество, визирайки смяната на парламенти през няколко месеца, служебни кабинети, неясни плаващи мнозинства. По думите му, тази постоянна политическа криза е съпътствана от ред други – социална, демографска, икономическа, на път сме да влезем и в конституционна криза, след нескопосани промени на разпадналата се сглобка.

„Това поставя въпроса за важността на тези избори, защото на карта са заложени съдбите на България и Европа. Те се провеждат в един изключително тежък и чувствителен геополитически момент, в който е много важно как ще бъде позиционирана всяка една държава. Ако нашият основен политически опонент е ГЕРБ и моделът „Бойко Борисов“, то нашият основен враг е апатията и ниската избирателна активност. Тя ражда управления като сглобката, която бе най-предателското управление за много години назад. БСП е единствената партия, която устоя на всички изкушения на властта. Затова сега имаме основание да застанем пред вас и да поискаме подкрепа. Нашият първи апел към вас е да гласувате“, обърна се към хората водачът на „БСП за България“ за 29-ти МИР Атанас Зафиров.

„Горда съм и щастлива, че имах възможността пет години да представлявам БСП в Европейския парламент. Това е единствената партия, която не предаде, не излъга и не подведе своите избиратели и симпатизанти и не се включихме в безпринципни сглобки. Държахме се достойно и отстоявахме политиките и заръките, с които бяхме изпратени и в Европейския парламент, и в Народното събрание. Затова заслужаваме доверие на изборите на 9 юни“, категорична бе Цветелина Пенкова.

Тя бе откровена, че ЕС допусна много грешки в последните четири години. Според нея Европа трябваше да бъде гарант за мир, но се провали, липсваше ѝ лидерство. Кандидатът за евродепутат предупреди, че се надигат опасни крайнодесни вълни. За ограничаването на такива тенденции ключова е ролята на левите хора и избиратели. В този ред на мисли открои колко са важни работата и синхронът между националните правителства, парламенти и европарламент.

„Представителите, които изпращаме в Брюксел и в Народното събрание, трябва да работят в една посока. Трябва да са отговорни политици на европейско, национално и регионално равнище, за да сме сигурни, че гарантираните проекти ще станат наистина реалност“, заяви Цветелина Пенкова.

„БСП е единствената политическа сила, която каквото обещае – изпълнява. Тя води последователна политика и не предаде своите избиратели. Поставяхме важни въпроси, търсихме и намирахме решения на проблемите. Бяхме подложени на натиск от различни страни, но продължихме уверено да отстояваме грижата за хората, да защитаваме нашите деца, семейства, българския дух, общественото благо и националните интереси. Сега ни е необходима подкрепа, за да имаме възможност да реализираме управленската си програма. Имаме сили и възможности, поставяме изпълними обещания и задачи за нашия регион“, каза Смиляна Нитова.

Социалните вектори и мерки са основни в управленската програма на БСП, както е било винаги досега. В нея са застъпени още условия за достъпно и качествено образование, здравеопазване, стратегии за устойчиво енергийно развитие и икономика. Важен акцент е стремежът за решаване на военния конфликт по мирен начин, защото в противен случай можем да бъдем тласнати в опасна спирала. Затова е жизнено важно в националния и европейски парламент да бъдат изпратени достойни представители, които държат на думата и обещанията си. Такива са кандидатите на коалиция „БСП за България“, с № 24 в бюлетините на изборите за Народно събрание и Европейски парламент, бе подчертано на срещата в Димитровград.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest