Юлиан Ангелов: Над 90% от предложенията ни в управленската програма са вече изпълнени

Това заяви пред БТВ организационният секретар на ВМРО и секретар на ПГ „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов.

В директно включване от парламента преди началото на последната му сесия за този мандат народни представители обявиха очакванията си от новия политически сезон.

В оставащия до края на мандата политическия сезон очакваме всички неща от програма за управление, която сме подписали с ГЕРБ, останали недовършени, да може да изпълним. Така ще покажем на българските граждани, че ангажиментите, които сме поели като предизборна платформа, а и като коалиционна програма – сме ги изпълнили, допълни Ангелов.

За Патриотите е важно до края на мандата на този парламент да се случат още няколко неща,

каза народният представител. Това са:

  • Закона за възрастните хора
  • Промените в Наказателния кодекс, свързани с радикалния ислям и с минималните престъпления.
  • Т. нар. карта „българин“

Всеки един българин по света да получи лична карта – това е също един от приоритетите на Патриотите до края на мандата. С карта „българин“ тези наши сънародници ще бъдат приобщени към родината. По всяко време този човек да може да се върне, да работи и живее в България. Това ще се случи чрез промяна в закона за личните документи*, обясни Юлиан Ангелов.

За нас е наистина важно да изпълним поетите ангажименти.

Над 90% от нещата в управленската програма са изпълнени.

Показваме, че е възможно когато една политическа сила заяви обещанията си, да ги изпълни за един управленски мандат. А не както е било предходни години – поетите ангажименти към българските граждани не са били изпълнявани, коментира още Ангелов.

*По-късно през деня като извънредна точка в работата на парламента бе добавена промяната на закона за личните документи. Народното събрание прие предложението на Патриотите. Така още един, поет към българите ангажимент, е реализиран в този мандат.

Pin It on Pinterest