Политика

Юлиан Ангелов: Българите трябва да подкрепят партии, които мислят за държавата

Беше ясно, че сглобката е временно явление заради многото интереси, заяви административният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в ефира на България 24.

Според него нивото на разговор в парламента е паднало изключително ниско. А това ще доведе до спад в желанието на избирателите да гласуват на следващите избори. Целта на ГЕРБ и ДПС е ясна – да изморят останалите политически играчи и те, които са акумулирали власт и пари, да реализират по-голям резултат на изборите, който ще има по-голяма тежест при ниска избирателна активност, обясни Ангелов.

Българите трябва да излезнат и да гласуват, като подкрепят политически субекти, които мислят за държавата, а не такива, които правят циркове и разграждат държавността, призова Ангелов.

Чуждопоклонничеството на ПП-ГЕРБ-ДПС доближава все повече България да е участник във военния конфликт в Украйна, смята той.

ВМРО – Българско национално движение ще участва в предстоящите избори за ЕП и за парламент. Надявам се ВМРО да заеме полагащото ѝ се място в политическия живот на страната, за да може да защитава българските национални интереси така, както сме го правили и преди, декларира административният секретар на партията. Той допълни, че ВМРО води разговори с политически партии за изборите, но не търси коалиция на всяка цена или на принципа едно плюс едно прави две. От патриотичната формация залагат на привличане на организации, които са в руслото на патриотизма, и отделни личности с изявени граждански позиции.

Българското общество трябва да престане да се дели. Ние всички първо трябва да сме българи и патриоти, смята Юлиан Ангелов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest