Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за самостоятелно участие на изборите беше правилно.

Това заяви водачът на листата на ВМРО за област Добрич Йордан Йорданов в интервю за радио „Добруджа“. Той е областен председател на ВМРО – Добрич и член на Националния изпълнителен комитет – най-висшият орган на партията.

Напълно съм уверен, че сме постъпили правилно, защото показахме собствения си образ. Не ни се налагаше да обясняваме думите и действията на политически партньор, а да носим отговорност единствено за собствените си дела. А ние няма от какво да се срамуваме, сподели Йордан Йорданов.

Въпреки че за първи път от 20 години в Народното събрание не влиза патриотична формация, той смята, че патриотична коалиция много трудно може да се създаде за следващи избори.

Причината са действията на бивши и потенциални партньори, които заложиха на рушителното, на оплюването, на фалшивите новини. В патриотичната ниша единствено ВМРО говореше градивно и положително. За нас държавността е преди всичко. Не считаме, че чрез оплюване на нашите опоненти ние ще се издигнем. Цялостно обединение в патриотичното пространство ще е много трудно. За частично може би отново се отваря темата, заяви Йордан Йорданов.

Той отбеляза, че резултатът – около 3.65%, е най-високият, постигнат от ВМРО при самостоятелно участие на парламентарни избори.

Йордан Йорданов смята, че с оглед на конфигурацията в Народното събрание много трудно ще се сформира мнозинство. Предпочитам стабилност в държавата пред предсрочни избори, но най-вероятно ще има такива след няколко месеца или година, заяви областният лидер на войводите.

Йордан Йорданов подчерта, че не е професионален политик, а професионален учител и с огромно желание се завръща към своето призвание – преподавателската дейност, след четирите години като народен представител.

Pin It on Pinterest