Вяра Емилова: БСП се бори в интерес на българските граждани

Доказахме, че сме диалогични, стабилни и имаме добри експерти

„Снощи до късно бяха уточнявани последни аспекти на коалиционното споразумение заедно с нашите коалиционни партньори. Тези уточнения ще продължат и през днешния ден, за да може всички политики да бъдат изчистени и когато бъде подписано коалиционното споразумение да има съгласие от всички политически партии.“ Това заяви депутатът от парламентарната група на “БСП за България“ Вяра Емилова в ефира на БНТ. 

По думите й към момента все още не са водени разговори за министерства. „Това, което сме договорили с нашите партньори е, че първо трябва да бъде подписано коалиционното споразумение, да бъдат подписани 7конкретно политиките в него и след това вече да се говори за разпределение на министерства“, категорична бе тя.

„БСП беше много конструктивна опозиция през изминалите 4 години. Ние се борихме за социални права на българските граждани, болниците да не бъдат търговски дружества, за нормално образование, за социални права на работещите, на възрастните и пенсионерите. Така че за нас властта не е самоцел, чрез властта ние можем да реализираме политиките, които сме обещали на българските граждани“, коментира Емилова като допълни, че левицата е част от промяната, която България очаква.

По думите й БСП  не е партия на статуквото, тъй като се бори в интерес на гражданите. „Дори и преговорите, които преминаха доказват, че сме партия на диалога, партия, която показва стабилност и има наистина добри експерти, и може да бъде част от едно бъдещо управление“, каза още тя.

Pin It on Pinterest