Водачът на ПП АБВ в Хасково Тянко Аракчиев подчерта важността от честни избори и ясни държавни приоритети

Водачът на ПП АБВ в кандидат-депутатската листата от Хасково Тянко Аракчиев се срещна със съгражданите си. Заедно с председателя на партията Румен Петков и доц. Атанас Мангъров, който води листите във Варна и 23 МИР в София, дариха книги на две местни читалища – „Пейо Яворов“ и „Проф. Асен Златаров“. Те подариха и традиционно издавания всяка година Патриотичен календар на ПП АБВ, чиято първа дата е 3 март – денят, който бележи Освобождението на България.

Пред съгражданите си Тянко Аракчиев подчерта, че познава в детайли проблемите на земеделието – основен поминък в град Хасково – и ще се бори срещу начина на администрирането в сектора, който вместо да улеснява гражданите, създава пречки. Той постави фокус и върху прекратяването на порочната практика на масова сеч, прикрита със замяната на дъбови дръвчета с акации. „Провеждането на честни парламентарни избори е тема номер 1 за ПП АБВ. Слагаме приоритет е върху това, защото имаме съмнения“.

Аракчиев се занимава със земеделие след пенсионирането си, преди това  дълги години е част от системата на МВР. Той е категоричен, че е време държавата да се  обърне повече с подкрепа към българските земеделци, както и за развитието на дребния и среден бизнес. Според него сега субсидирането в земеделието у нас отива основно към големите производители.

Вторият в кандидатската листа Александър Милушев заяви, че ще работи в посока модернизацията на Хасково, връщането на младите хора в града и прекратяването на корупционните практики в местната власт.

Румен Петков подчерта отликата на ПП АВБ от всички останали политически сили и заяви готовността и волята на партията за осигуряване на нормален живот в работеща държава. „В момента държавата не е работеща и ще дам пример – в страната е налице корупция дори в читалищната дейност, защото има читалища, които въпреки че не се ремонтират, не се извършва читалищна дейност, те получават сериозна субсидия“.

Нашето участие в тези избори е за нормалност, посочи Петков и призова българите да гласуват на 4-ти април срещу грабителската шайка, която и в момента ръководи държавата. Председателят на ПП АБВ посочи още, че аграрният сектор, като отрасъл, е силно занемарен и припомни, че през 1989 година у нас се е произвеждало 1,2 млн. т. месо, а в момента производството е едва от 140 хил. т, при нужни за изхранването на населението от 400 хил. тона. Зърното у нас се изнася в огромни количества още като суровина, вместо да се преработва тук, посочи още той и добави, че страната ни вече няма хранителен суверенитет.

Доцент Атанас Мангъров коментира наболелите теми, свързани със здравеопазването, както и хаоса в сектора. Той отговори на ключови въпроси, свързани с овладяването на COVID кризата.

Pin It on Pinterest