ВМРО внася програмата си за „Образована раждаемост“ в Стара Загора

Всички участници в предизборната кампания за местни избори 2019 г. в община Стара Загора да декларират позицията си по изработената от общинската организация на ВМРО Програма за „Образована раждаемост“, настояват от местната структура на партията. ВМРО ще я внесе за разглеждане още на първото заседание на новия Общински съвет.

През месец февруари тази година ВМРО изработи „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора“. За ВМРО насърчаването на образованата раждаемост е основен приоритет и възможност за преодоляване на все по-задълбочаващата се демографска криза у нас. По тази причина опитахме да привлечем към реализацията на Програмата  останалите политически сили, представени в Общинския съвет на Стара Загора. Потърсихме техните мнения, коментари и препоръки. Заедно с мотивите и финансовите разчети за прилагането й, още на 20 март 2019 г. тя бе изпратена до председателите на политическите групи в Общинския съвет на Стара Загора с молба за отношение.

Допускаме, че само прекалената им ангажираност с обществените дела в полза на Стара Загора и старозагорци, им е попречила повече от половин година да изразят позиция по Програмата. С изненада обаче научаваме, че на прага на предизборната кампания представители на Общинкия съвет в този мандат и със заявка за участие в  следващия, заявяват, че имат намерение тепърва да разработват „Програма за еднократна финансова помощ при раждане на дете“. Удовлетворени сме, че припознават нашата концепция като своя и за да им спестим излишни усилия, припомняме, че на личните си имейли председателите на групи в Общинския съвет на 20 март 2019 г. са получили готова, разработена, мотивирана и финансово обоснована „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора“.

Pin It on Pinterest