Политика

ВМРО се регистрира за самостоятелно участие на местните избори в София

Днес общинските съветници Карлос Контрера и Михаил Петров регистрираха ПП „ВМРО – Българско национално движение“ за самостоятелно участие на изборите за кметове и общински съветници в столицата.

Контрера е и кандидатът на ВМРО за кмет на София. Предстои да бъдат оповестени и кандидатите за кметове на райони и кметства, както и листата с кандидати за общински съветници.

Основните приоритети, за които ще говорим в кампанията, и идеи, които ще защитаваме, са подобряване на сигурността и обществения ред. Теми, по които има какво много да се направи в столицата. Разбира се, ще говорим и за инвестиции в образованието, образователната инфраструктура, сподели Контрера след регистрацията и добави:

Предлагаме да се прекрати модела на разделянето на столичните училища на две – на фаворизирани и всички останали, за да може в следващите 4 години с премерени инвестиции в кварталите да възстановим баланса между отделните учебни заведения.

Здравеопазването също е един от основните ни приоритети и смятаме, че общинското здравеопазване може да бъде много по-добре финансирано и структурирано, като се обърне внимание и на територии, основно южните и северните квартали, които имат определени дефицити откъм обслужване на гражданите със здравни грижи, заяви кандидатът за кмет на София.

Транспортът, разбира се, също е акцент за ВМРО в София. Имаме подробно разработена програма за инвестиции както в електротранспорта, свързан с трамвайния, тролейбусния, електробусния транспорт, така и в автотранспорта, с идеята не просто да заличим ефектите от трите кризи, които преживяхме като община и държава от 2010 г. досега, но и да развием транспортната система на София, така че градският транспорт да стане по-атрактивен за столичани – да увеличим пътниците, подобрявайки качеството на услугата, допълни Контрера приоритетите на ВМРО.

Кандидатът на ВМРО – Българско национално движение за кмет на София Карлос Контрера изрази надежда, че ще се води една разумна предизборна кампания, в която политическите сили да се конкурират на база програми и идеи. Контрера пожела в предстоящата кампания да надделее разговора за София.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest