Политика

ВМРО: ДПС начело на комисията за българите в чужбина е предателство и позор!

Да се даде председателството място на парламентарната комисия за българите в чужбина на ДПС, с любезното съдействие на „сглобката“, е позор и предателство спрямо интересите на България и на сънародниците ни зад граница.

С този акт се „отваря вратата“ за мобилизация на стотици хиляди потенциални избиратели на ДПС от Турция, алармират от ВМРО – Българско национално движение.

Така наречената „Промяна“ щеше да чегърта ГЕРБ, да сваля модела „Борисов“ и най-важното – да се бори със сараите. Наблюдавайки как ДПС овладя една трета от парламентарните комисии, а в същото време ни управлява „сглобката“ на ПП-ДБ и ГЕРБ, е редно да зададем въпроса: Защо „Промяната“ излъга българските граждани, питат от ВМРО.

Позорният подарък за ДПС застрашава изцяло дейността и връзките на българската държава както с диаспорите, останали по исторически причини извън границите ни, така и с диаспората на новата емиграция. Предателство е осъществено с помощта на националните нихилисти от ПП-ДБ и ГЕРБ.

ВМРО винаги категорично се е противопоставяла противоконституционната партия ДПС да има каквито и да било управленски постове и лостове за влияние. И напомняме, че по време на 44-тото НС тази партия бе изтласкана от позицията на „балансьор“ и от властта благодарение на участието на Патриотите в управлението на държавата.

А сега ДПС управлява комисиите по бюджет и финанси (ръководена от Йордан Цонев); по икономическа политика (Хамид Хамид); по околната среда и водите (Станислав Анастасов); по транспорт и съобщения (Халил Летифов); по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта (Небие Кабак), по туризъм (Ертен Анисова), за прякото участие на гражданите и взаимодействие с гражданското общество (Валентин Тончев), а вече и комисията по политиките за българите извън страната.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest