Владимир Маринов: Стремежът е да намерим това, което ни сближава, за да създадем правителство

Стремежът е не да намерим как да не създадем правителство, а да намерим това, което ни сближава, за да може да бъде създадено такова.

Това каза заместник-председателят на АБВ и народен представител от „БСП за България“ Владимир Маринов, който е и един от представителите на коалицията в преговорния процес, конкретно за сектор земеделие. Той определи срещата днес като ползотворна.

„Бяха изложени всички тези, концепции и въобще виждания на политическите сили, като аз, в качеството си на представител на АБВ в рамките на коалиция „БСП за България“ и колегите ясно заявихме принципите, от които сме водени. Някои от основните това са създаването на гаранционен фонд в сектора, който да гарантира равен достъп на всички земеделски производители. Участие на държавата и местната власт в скъсяването на пътя от производството, до потребителя и гарантиране на наличието на тържища, на търговски борси за плодове и зеленчуци, където хората да могат пряко да реализират продукцията си, а не през прекупвач. Не на последно място поставихме въпроса по отношение на възстановяване на напоителната мрежа в страната, която в годините беше буквално разграбена, унищожена“.

Маринов подчерта необходимостта от ясен диалог, тъй като обществените нагласи са за съставяне на правителство с ясни приоритети. Той подчерта, че имена и персонален състав на Министерски съвет не се коментират.

Pin It on Pinterest