Владимир Маринов: На предстоящите парламентарни избори ПП АБВ ще бъде представена във всички 31 избирателни района

На предстоящите парламентарни избори ПП АБВ ще бъде представена във всички 31 избирателни района, съобщи пред медиите зам.-председателят на партията и водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Хасково Владимир Маринов.

Общото присъствие на АБВ е листите се изразява в 31 души, като в три района партията има по двама представители, в останалите по един. Това е плод на качеството, което излъчват представителите на АБВ, подчерта Маринов.

Владимир Маринов коментира, че АБВ затвърждава още веднъж силното си присъствие и роля във формата „БСП за България“. До края на седмицата ще бъде подписано споразумението, с което АБВ се явява съвместно с формата „БСП за България“.

„АБВ активно работи в предизборния щаб на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Както и преди 46-ото НС, така и сега, ще продължим да бъдем достатъчно надежден, коректен и предсказуем партньор. Трудно могат да се намерят политически сили в днешната палитра, които могат да се определят като предсказуеми. Казвам го със съжаление, защото до голяма степен това обрича съставянето на стабилно правителство и парламент“.

Маринов подчерта, че без стабилен парламент, излъчен след изборите за 47-о НС, ще се окажем в ситуацията не по-добра от тази, в която се намираме в момента. Предстои организационно събрание с представителите на АБВ в листите и с областните председатели в което ще бъде обсъдено поведението на партията по места и координацията с националния предизборен щаб на „БСП за България“.

Pin It on Pinterest