Владимир Маринов: Ако затваряме цели сектори с лекота, защо не го направихме преди месец?

„Откъде ще дойдат средствата, с които ще издържаме социалната система?“, пита заместник-председателят на АБВ

„Теорията, че ние няма да умрем от глад най-вероятно е вярна. Но тя не е вярна за тези хора, които са с доходи от порядъка на 200-300 лева или изхранват тричленно или четиричленно семейство с доходи от 1000-1500 лева.“ Това заяви в ефира на „Делници“ заместник-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов.

„Знаем, че в нашата държава такива са повече от 2 млн. души. Това не го казваме ние от АБВ. Това го казва статистиката.“, допълни той.

„Нещо повече. Големият проблем тук е не дали ще имаме хляб да вечеряме. Големият проблем е когато икономиката не работи.“, категоричен бе икономистът.

Заместник-кметът на Община Родопи изрази своите опасения откъде ще дойдат парите в бюджета за издръжка на тази здравна система, която днес е повече от необходима.

„Откъде ще дойдат средствата, с които ще издържаме социалната система? Бизнесът и икономиката акумулират тези средства. И ако ние затваряме цели сектори с лекота, то се пита в задачата, защо точно сега? Защо не преди месец?“, изради своето възмущение Владимир Маринов.

Pin It on Pinterest