Виктория Василева: Единствено ИТН успя да победи ГЕРБ и да ги разкара от властта

ИТН стои зад Румен Радев и Илияна Йотова

„Направихме си анализ и имаме точна преценка за това кои бяха нашите слабости или грешки, най-голямата от които беше, че надценихме чувството за отговорност в потенциалните ни партньори в 46-ия парламент“. Това заяви пред БНР главният секретар на „Има такъв народ“ Виктория Василева. 

Тя сподели, че в 45-ото Народно събрание всички партии са се страхували от нови избори и затова са заявили готовност да подкрепят ИТН за съставяне на правителство:

„В следващия парламент грешката ни беше, че бяхме прекалено искрени и прекалено директни, с което политическата ни система не е свикнала. Това, че в 45-ото НС ни умолявах да съставим правителство, може би ни подведе да се опитаме да съставим кабинет на малцинството. Смятам това за изключително смела постъпка, оценявам това като смелост, а не като липса на отговорност“.

Василева подчерта като заслуга на ИТН, че са успели „да разкарат от властта“ ГЕРБ:

„Ние атакувахме ГЕРБ през последните 10 години. Единствено ИТН успя да победи ГЕРБ на избори и буквално да ги разкара от властта„. 

Тя изказа позиция, че в ИТН са прагматични хора и не смятат личните настроения на някого да попречат да има правителство в следващия парламент, за да не влезе страната в политическа криза:

„Няма да се вторачваме в казаните думи и да гледаме в миналото“, заяви тя по повод на обвиненията, които ИТН отправиха в 46-отото НС към служебните тогава министри Кирил Петков и Асен Василев.

Главният секретар на „Има такъв народ“ Виктория Василева подчерта, че партията стои зад кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

Pin It on Pinterest