Веселинов: Слави заджавка като добро паленце на новите господари

Македонският фронт на българската национална памет изглежда предаден

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира изявлението на лидера на ИТН Станислав Трифонов, който написа „ЩевикажакаквомисляазСледкатоамериканцитетолковамногоискатСевернаМакедониявЕвропейскиясъюзнекагражданитенаБългариякактогражданитенаповечетодържавивЕвропейскиясъюзданяматнуждаотвизизадаотидатвАмерикаТоестниесмепълноправенчленнаЕСибългарскитегражданитъйкатосаевропейциняматнуждаотвизизадаотидатвАмерика.“

Днес и Слави Трифонов стана политик. След като 3 десетилетия трупа личен рейтинг, осмивайки безидейните и продажни български политици, и той го удари на алъш-вериш, за да се подмаже на презокеанския Голям брат и „началниците в Брюксел”. Предмет на сделката са националните ни история, памет и достойнство от една страна, а от друга – възможността на всички мутри и мутреси, бизнесмени и бизнесменки (дами ползвам в други случаи) и всички, които са достатъчно паралии да могат да си джиткат без визи до САЩ и обратно. Срещу това условие Слави предлага България да оттегли ветото си за преговори на РС Македония с ЕС. Брюксел пък да ни пуснел в Шенген, защото явно е отегчително за горните особи да се редят на гишетата за паспортен контрол по летищата. Все пак времето е пари, коментира Искрен Веселинов.

Ето какво още написа заместник-председателят на ВМРО, за да изрази възмущението си от позицията на Слави Трифонов:

Не съм вярвал, че човекът, който положи толкова усилия да си гради образа на патриот върху песните на нашите Възрожденци и тези, прославящи българското национално-освободително движение в Македония, ще заджавка като добро паленце на новите господари. Уж сърдито, но готово да завърти опашка, ако го почешат, където трябва. Дали просто за да им се хареса, или защото чака милиардите от Плана за възстановяване да се излеят в ресорните му министерства за усвояване?!

Предстои да видим, но след изявленията на Кирчо и Слави македонският фронт на българската национална памет изглежда предаден. Предстои паническо бягство от удържаните позиции и няма кой да разстреля дезертьорите.

изображение: фейсбук страница „Мишел от съпротивата

Pin It on Pinterest