Весела Лечева: Единствената цел на управляващите е как да се задържат на власт

След 10 години управление на ГЕРБ сме на опашката на всички негативни класации

„След 10 години управление на ГЕРБ държавата ни е на опашката на всички негативни класации – за бедност, за социално разслоение, за екологични стандарти, качество на водата, храната и въздуха и т.н. Само с оставки не се решават тези проблеми, трябва да бъде по търсена отговорност на лидера на това правителство Бойко Борисов. Единствената цел на управляващите днес е как да се задържат на власт.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Весела Лечева пред Канал 3.

„Налице е едно самодоволно в себе си управление, самоуверено, самодостатъчно, обвиняващо опозицията за проблемите и причините при всяка една възникваща криза. Държавата се управлява от кризисен ПР, който се използва да се прикрият всички онези тежки проблеми в страната, но това не води до нищо устойчиво, конструктивно и градивно. Всички контролни функции на държавата в момента са блокирани и не функционират“, допълни още тя.

На въпрос какво прави опозицията и какви са нейните действия към момента, тя увери, че БСП не е прекъсвала да бъде последователна в своите намерения и че работата на опозицията е да бъде там, където правителството отсъства. Там, където не се изпълняват правителствените ангажименти, залегнали в програмата им за управление. Там, където хората бедстват, страдат. Там, където хората се чувстват неподкрепени и непредставени от политиците, като Лечева допълни, че всички политически сили, организации и граждански сдружения, които подкрепят приоритети на „БСП за България“ и които не са доволни от модела на управление, са добре дошли да седнат на масата за преговори и да подкрепят БСП на предстоящия вот на недоверие.

„Кризата в Перник не е локална, тя е национална. Идентична е ситуацията и с язовирите в Ботевград, Шумен, Ловеч, Сливен. 10 години безхаберие доведоха до това. България е държавата, която е богата на водни ресурси, но ето че гражданите днес страдат от нейната липса“, допълни народният представител. „Подкрепяме гражданите на Перник в техните протести във всяко едно отношение.“ – отвърна на запитване дали левицата действително подкрепя перничани.

Pin It on Pinterest