Велизар Енчев в Русе: В Европарламента ще отстоявам интересите на трудовите хора в България

Отдаването на Летище София на концесия на турска фирма- още едно доказателство за слугуването на Ердоган

„Моята програма е ясна. В Европарламента ще отстоявам интересите на трудовите хора в България- на тези, които изкарват своя хляб с честен труд.  В ЕП ще се боря за минимална работна заплата и минимална пенсия, които трябва да са задължителни за всички страни членки на ЕС.“ Това заяви кандидатът за евродепутат Велизар Енчев по време на среща с граждани в Русе. „Управляващите измамиха своите избиратели, ползвайки патриотичния вот, патриотичните нагласи и социалните чувства. Затова аз отстоявам една политическа кауза – кауза анти-ГЕРБ. Не защото ГЕРБ не ми харесват, не защото в ГЕРБ няма качествени хора, а просто, защото това е проект на олигархията“, допълни той. Според Енчев е време да се защити трудът на работниците и да се въведат
минимална работна заплата и пенсия. „Точно затова на първо място в нашата „Визия за Европа“ сме поставили нещо, което е толкова елементарно, а толкова трудно постижимо – минимална работна заплата и минимална пенсия, които да не са под прага на бедността в съответната страна, член на ЕС. Ще се борим това да се приеме като законодателно решение на ЕП“, категоричен е кандидатът за евродепутат.
По време на срещата си Велизар Енчев заяви, че на тези избори има две политически сили, които могат да вкарат депутати в ЕП – ГЕРБ и БСП. „Но само гласувайки за БСП, ще може да се свали ГЕРБ от власт и да възстановим страната“, коментира той. Енчев изтъкна пред избирателите, че това, което се случва в последните часове, показва, че ГЕРБ е в политическа конвулсия. Според него  причина за това е изявлението на държавния глава  на срещата му с ЦИК, където той заяви, че комисията трябва да направи всичко възможно да няма този огромен брой недействителни бюлетини, както досега. „Защото, като член на ЕС, България има най-голям брой недействителни бюлетини спрямо броя на избирателите си, което е пълен абсурд, но е факт. Това е така, защото България се управлява от една шайка, която трябва да бъде победена“, категоричен е Енчев.
В края на срещата си той коментира и отдаването на Летище „София“ на турска фирма, като „още едно доказателство за слугуването на Ердоган“.  „БСП е най-демократичната партия. Тя има своята сто годишна история, именно благодарение на своя демократизъм. Затова гласувайте в полза на демокрaцията“, призова Велизар Енчев.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest