Възраждане организира мащабно шествие на 19 юни в София

Възраждане организира мащабно шествие по случай 1340 години от създаването на Дунавска България

На 19 юни, събота, от 13:00 ч. ще открием предизборната си кампания в София с голямо събитие, посветено на 1340 години от създаването на Дунавска България.

Заедно с нас ще бъдат оркестър от каба гайди, народни ансамбли и известни личности, които ни симпатизират.

Шествието ще започне от пл. Народно събрание, жълтите павета пред Министерски съвет, от там на Витошка ще завие на ляво, покрай Съдебната палата, след което ще продължи по бул. Витоша, ще излезе на НДК и ще завърши пред пилоните на НДК.

Призоваваме всеки, който се чувства горд българин, да дойде с нас! Нека всеки донесе свое българско знаме!

Залисани в година на избори, срамни скандали, политическа корупция и протести,  забравихме, че през 2021 г. се навършват точно 1340 години от утвърждаването на Дунавска България на Балканския полуостров. България е основана през 632 г. от хан Кубрат, но неговият син и наследник Аспарух, е този, който буквално я „премества“ на запад и е първият владетел, принудил Източната Римска империя да се съгласи официално с отстъпване на територия на Балканите. 681 г. е изключително важна дата в дългата, бляскава и същевременно драматична история на най-старата национална държава в Европа – Дунавска България. Нарочно „натъртваме“ на Дунавска, за да не забравяме, че 632 г. е рождена дата не само за нас, но и за другата, Волжка България, която дава името на най-дългата река в Европа – Волга.

Тъй като за разлика от всички други в българската политика, ние от Възраждане, помним, ще накараме и всички останали да почетат годишнината. Точната дата на мирния договор с Византия не е известна, но се предполага, че е през юни. На 19 юни, събота, от 13:00 ч. пред Народното събрание, Възраждане ще организира голямо шествие в София в чест на 1340 годишнината от българската победа. Нашата цел е да си припомним, че държавата ни е най-старата в Европа, и че това ни задължава изключително много – не само пред предците ни, изградили великата ни Родина, но и пред наследниците ни, на които трябва да я предадем по-силна и процъфтяваща!

Призоваваме всеки, който се чувства горд българин, да дойде с нас! Нека всеки донесе свое българско знаме! Нека да застанем заедно под българските трибагреници и заедно да кажем – били сме, сме и ще бъдем тук, в нашата бащина земя, отвоювана и завещана с кръвта на безброй герои, за да не допуснем никога повече да бъде тъпкана и осквернявана от „свои и чужди гости“, както казва Ботев.

Ще ви очакваме на 19 юни, събота от 13:00 ч. на пл. Народно събрание.

Pin It on Pinterest