Политика

„Възраждане“ няма да подкрепи проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Парламентарната група на „Възраждане“ няма да подкрепи проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. Това коментираха от партията пред БНТ.

„Позицията на „Възраждане“ остава непроменена. Кабинет на ГЕРБ и ДПС няма да подкрепим“, посочиха от партийната формация.

По-рано днес президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер, излъчен от ГЕРБ-СДС – Росен Желязков, който го върна веднага изпълнен. В проектокабинета „Желязков“ ще има един вицепремиер и 19 министри, седем от които са министри в служебното правителство на премиера Димитър Главчев.

По-късно държавният глава издаде указ, с който предлага на 50-ото Народно събрание да избере кандидата за министър-председател Росен Желязков, съобщиха от прессекретариата на президента.

На консултациите при президента миналата седмица лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че в случай на неизпълнение на първия и втория мандат, са готови да вземат третия мандат и да разговарят с всички политически сили за съставяне на широко правителство с консенсусна фигура за премиер, без ГЕРБ и ДПС.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest