Политика

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Рада Лайкова от “Възраждане” се срещна с представители на Републиканската партия 

Номинираната за евродепутат от “Възраждане”, Рада Лайкова се срещна с конгресмени и съветници от Републиканската партия в САЩ. На срещата бяха обсъдени идеите за взаимно сътрудничество, по отношение на външната политика, както и възможностите за общи и координирани действия между политическите организации.

“Срещнах се с конгресмен Пол Госар и със съветници по националната сигурност и законодателни асистенти към различните конгресмени от екипа на Тръмп. Споделяме общи притеснения, по отношение на опитите да се изместят християнските и морални устои на съвременното общество. Постигнахме пълно единомислие, по отношение на подчертаната важност на традиционните семейни ценности, скептицизмът ни към опитите на ЕС да се превърне във федерация и общата ни позиция срещу задължителните ваксинации за Ковид 19. Като инициативи за сътрудничество се договорихме да се поддържат отворени канали за обсъждане на бъдещи срещи, покани в конференции и контакти на политическо ниво със сродните ни организации”, заяви кандидатът за евродепутат от “Възраждане”, Рада Лайкова след срещата.

На нея  бяха дискутирани  и различни проблеми, с основен фокус върху законодателните аспекти на външните работи, с акцент върху цифровите политики и идеята за отказ от използването на банкноти като разплащателно средство.

“Срещите бяха от значение за развитието  на връзките с партията на Републиканците в САЩ, защото това са първите лични контакти на “Възраждане”, на място, във Вашингтон. Споделихме общи притеснения, относно глобалистката политика и се обединихме около идеята за подготовка за бъдещи ангажименти, които могат да бъдат от полза за двустранните отношения, бъдещи покани и двустранни срещи, както и на международни конференции”, допълни още, кандидатът за евродепутат от “Възраждане” .

С Рада Лайкова трябваше да пътува и водачът на листата –  Станислав Стоянов, който, обаче получи виза от Американското посолство в България, ден, след като трябваше да замине. При срещите, проведени от Рада Лайкова в САЩ стана ясно, че политици от цял свят, които искат да се срещнат с екипа на Тръмп са възпрепятствани по този начин от администрацията на Байдън.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest