Възраждане иска оставката на началника на Регионално управление на образованието – Бургас

Възраждане призова министър Николай Денков да отстрани от длъжност началника на Регионално управление на образованието – Бургас.

Причината е писмо, което е изпратено на 11.05.2021 г. до директорите на всички училища на територията на град Бургас от г-жа Виолета Илиева – началник на  РУО – Бургас.

В него се  настоява да не се допускат ученици от училищата от град Бургас да присъстват на шествието за защита на традиционните семейни ценности и за присъствието на директорите на училищата на шествието  с цел „осигуряване на по-голям респект“.

 Недопустимо е началникът на РУО – Бургас да заема страна в така създалата се ситуация и да налага своите възгледи, възползвайки се от позицията, която заема и прекарвайки правомощията, изхождащи от нея. В тази връзка Възраждане настоява г-жа Илиева да бъде порицана и отстранена от заеманата от нея длъжност, заради злоупотреба със служебно положение.

Образователната система в България е в колапс втора поредна учебна година, децата и преподавателите имат нужда от компетентни и отговорни хора, които да изпълняват съвестно задълженията си.

Pin It on Pinterest