Васко Тодоров: Случаят с разтопения битум в столицата е част от поредния некачествен ремонт

Нелепо звучи защитната теза на председателя на фирмата изпълнител и на заместник-кмета на СО, каза общинският съветник от БСП 

Случаят с разтопения битум в столицата е част от поредния некачествен ремонт. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ общинският съветник от политическа група „БСП за България“ в Столичния общински съвет адвокат Васко Тодоров за разтопения битум в столицата.

По думите му този случай е доказателство за пореден път, че така наречената система за контрол върху контрола не действа. „За съжаление за пореден път имаме доказателство за това, че парите на столичния данъкоплатец, се харчат неправилно“, изтъкна още Тодоров.

Според него фирмата изпълнител е използвала некачествен материал, който в резултат на повишената температура се е разлял и всички преминаващи са претърпели щети върху своите гуми, които трудно се отстраняват. „За мен е ясно едно. Има сключен контракт между Столична община като възложител и фирмата, чието име не можах да узная. Този контракт много точно и ясно би следвало да са регламентирани правата и задълженията на двете страни – задълженията на фирмата изпълнител и респективно нейните отговорности и възможностите за контрол и правата на възложителя Столична община. За мен звучат малко нелепо, а предизвикат и присмех, както защитната теза на представителя на фирмата изпълнител, така и на заместник-кмета на Столична община, който отправи послание към всички, които са претърпели щети да се снабдят с протоколи от КАТ и след това да претендират тези щети пред фирмата изпълнител“, коментира още Тодоров.

Pin It on Pinterest