Ваксинационният паспорт средство за принудително ваксиниране ли е и ще можем ли да пътуваме свободно през 2021?

Хората, които са изкарали вируса, не трябва да се ваксинират.

Човек, когато се среща с вируса в пълната му антигенна цялост, дава много по-мощен и дълготраен имунитет, отколкото ваксината, при която се използват само части от вируса. Това е фундаментален и научен факт, ако някой казва противното значи нещо ви мотае. При ваксината на Pfizer в тялото на човек се вкарва иРНК, която кара неговите клетки да произвежда чужд белтък, срещу който имунната система образува антитела, обясни доц. Атанас Мангъров в разговор с председателя на ПП АБВ Румен Петков и лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

Защото, ако кажем вие сте изкарали морбили, а се ваксинирате срещу морбили, с нея се вкарва омаломощен вирус, за който вие имате антитела, вашето тяло много бързо го унищожава и се натоварвате допълнително. Но тук с тази ваксина, във вашите клетки се вкарва чужда иРНК, която се опитва да произвежда чужд във Вашето тяло белтък, който представлява обвивката на вируса. Вашата имунна система, която вече се е срещала с вируса има антитела и тя го унищожава, но тук не е ясно доколко Вашата имунна система няма да разпознае този белтък от ваксината като чужд и да го атакува. Процес, който при естествени условия липсва, каза още доц. Мангъров.

За ваксинационният паспорт, доколко може той да стане средство за принудително ваксиниране и ще можем ли да пътуваме свободно през 2021 – 

ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ГЛЕДАЙТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

Pin It on Pinterest