В малките населени места в цялата страна БСП също провежда “Солидарен Великден“

Малки и големи получиха козунаци и празнични подаръци от местни производители, дарени от българските социалисти

Общинската организация на БСП-Елхово донесе радост на децата в Център за специална образователна подкрепа „Никола Й. Вапцаров“ в града в навечерието на светлите християнски празници. Елховските социалисти се включиха в кампанията „Солидарен Великден с БСП“. Те дариха на децата лакомства, плодове и козунаци, за да направят празника им по-пъстър и весел.

С дарението социалистите не само успяха да зарадват възпитаниците на Центъра, но и да осъществят и другата мисия на „Солидарен Великден“ – да насърчат местни български производители, закупувайки продукцията им. Козунаците са на „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД – Елхово, уточняват от БСП.

БСП-Алфатар дари козунаци на Дом за стари хора в града, ЦНСТ-Алфатар, ЦНСТ – кв. Попово за хора с психични увреждания и в Кризисния център за деца като част от кампанията „Солидарен Великден“.

Общинският съвет на БСП-Дулово също участва в инициативата. Празнични козунаци и различни подаръци получиха потребителите на социални услуги в защитените жилища в града.

“Честит Великден на всички с пожелания за здраве и благополучие!“, пожелаха участниците в кампанията. Тя се провежда за втори път по инициатива и идея на председателя на БСП Корнелия Нинова и вече е ежегодна. Нинова е и автор на наименованието на инициативата, която цели подпомагането както на социално слаби, хора в неравностойно положение, млади семейства, пенсионери и деца, така и да бъде стимулирано производството и потреблението на български фирми. Всички дарени продукти са от български производители.

Хиляди пакети с храна и традиционните Великденски тестени изделия стигнаха до сънародниците ни от областните центрове до най-малките села нас с грижа и внимание, дарени от социалистите, за да бъде празникът споделен и пълноценен. 

Pin It on Pinterest