Уебинар за социално предприемачество: „Иновации за социално приобщаване“

Бюрото на Европейския парламент в България и фондация „Reach for Change България“ организират уебинар на тема „Иновации за социално приобщаване“ на 13 ноември 2020 г., от 12.00 ч.

Онлайн събитието ще бъде открито от Ева Майдел, член на Европейския парламент (ЕНП). В панелната дискусия след това ще вземат участие Мари-Луиз Харитсо, директор „Партньорства“, Фондация Reach for Change, Джорджия Ефремова, Европейска комисия, ГД „Икономически и финансови въпроси“, Гжегож Кониечни, изпълнителен директор, ING за България, Мая Донева, съосновател, социално предприятие Социалната чайна, и Гаятри Ратинавели, съосновател, социално предприятие The Good Talents. Модератор ще бъде Ирина Обущарова, управляващ директор и журналист от онлайн изданието Trending topics.

Уебинарът ще се проведе в онлайн платформата Zoom.

Регистрация за участие може да бъде направена до 12 ноември 2020 г. на:

http://epfacebook.eu/qu5k.

Настоящата пандемия и породената от нея криза засегнаха особено сериозно уязвими групи като тези на жените, младежите, възрастните хора, хората с увреждания и бежанците.

Ето защо, фокусът на дискусията ще бъде върху това как иновациите могат да помогнат на политиците и на гражданските обществени организации с полезни решения и стратегии, които да облекчат положението на тези групи и да допринесат за социалното им приобщаване.

Ще бъдат представени позициите и мненията на експерти за европейски политики и програми в тази сфера, от представители на бизнеса, които подкрепят инициативи за социално включване, нестопански организации, както и примери за успешни иновативни практики на социални предприемачи от България и Европа. Зрителите също ще имат възможност да участват в дискусията с въпроси и коментари.

Pin It on Pinterest