Уебинар на тема „Бъдещето на европейските младежки политики“

На 2 юли, от 17:00 ч., Бюрото на Европейския парламент в България и Националният младежки форум ще проведат уебинар на тема „Бъдещето на европейските младежки политики“.

Събитието ще бъде излъчвано на живо на Фейсбук страниците на Бюрото на ЕП в България и НМФ.

Образователният сектор беше силно засегнат от кризата с коронавируса в цяла Европа, която наложи затварянето на университети и ограничения в пътуванията. Много от участниците в програма „Еразъм+“ и други младежки програми се сблъскаха с трудности. По този повод Бюрото на Европейския парламент в България организира онлайн среща с членове на ЕП на тема „Бъдещето на европейските младежки политики“ в партньорство с Националния младежки форум.

В събитието ще вземат участие членовете на Европейския парламент Асим Адемов (ЕНП), Цветелина Пенкова (С&Д), Петър Витанов (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Модератор ще бъде Мая Донева, изпълнителен директор на Фондация „Карин дом“, обучител и лектор по въпросите на активното гражданство.

Уебинарът ще се проведе на 2 юли от 17:00 до 18:15 ч. и ще бъде излъчван на живо на Фейсбук страниците на Бюрото на ЕП в България и Националния младежки форум. За събитието не е необходима регистрация. Въпроси към участниците могат да бъдат изпратени предварително в платформата slido: https://www.sli.do/ с код #7890 и в събитието във Фейсбук.

Темите, които ще бъдат обсъдени по време на онлайн събитието са възможностите, които предлага Европейския съюз за младите хора в сферата на младежките обмени, стажове, професионална реализация, приоритетите на Европейския парламент през новия му мандат в тези сфери и какви са предизвикателствата поради настоящата здравна и икономическа криза.

Pin It on Pinterest