Политика

Трифонов: За пореден път ПП/ДБ се опитват да опорочат изборите в България

Първо си признаха, че са правили ала-бала с машините.

Второ, в залата на Народното Събрание, Кирил Петков предлагаше кодовете на машините на БСП. Трето, на местнитеизбори, заместник-министърът на електронното управление на ПП/ДБ снима с личния си телефон, в пълен разрез със закона, кодовете на машините, отнасяйки си ги вкъщи. И сега, на тези избори, отново закононарушения, които компрометират чесността на изборния процес.

Какви са фактите:

На 20 май 2024 година, ЦИК изпращат писмо до всички кметове и областни управители, в което нареждат да бъдат унищожени всички неизползвани ролки хартия за машинното гласуване.

Малко пояснения:

Първо – ролките хартия за машините са със статут на ценни книжа, защото се печатат в БНБ. Крайният срок е 27 май 2024 г. Второ – според закона се броят хартиените отрязъци от същата тази хартия от машините, които са със статут на бюлетини. Единственият кмет, който си позволява да не изпълни закона е Васил Терзиев, кметът на София, издигнат от ПП/ДБ.

На 25 май той изпраща писмо до ЦИК, в което ги уведомява, че няма да изпълни закона и да унищожи старите ролки с хартия за машинно гласуване. Тук веднага възниква съмнение, че е напълно възможно хора от ПП/ДБ, в нощта на изборите, да си отпечатат толкова гласове, колкото искат и да подменят резултатите.

Оказа се, че писмото на кмета Терзиев е било скрито и благодарение на реакцията на „Има такъв народ“ днес, ЦИК разбират за него, веднага излизат с решение, с което задължават кмета на София, Васил Терзиев, да разпореди да се унищожат всички останали неизползвани ролки хартия и веднага изпращат, както във всички 24 района в София, така и във всички останали области на страната екипи на полицията, за да проверят дали има и други места, в които тези хартии не са унищожени. И какво излиза? Заради ПП/ДБ, вместо полицията да си върши работата и да гони, и преследва купувачите на гласове, сега трябва да пази хартията за изборите.

Това, уважаеми български избиратели, е поредният пример, който доказва, че за ПП/ДБ няма закони – нито правила, а моралът отдавна е затрит под асфалта край Варна, както и под вредните маркировки в центъра на София.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest