Трифон Панчев: БСП ще бъде носител на промяната

Като кмет на малка община, категорично заявявам, че основният проблем на малките общини в България са малките бюджети.

Наложително е да се въведе фискална децентрализация. Не е нормално парите на данъкоплатеца да бъдат раздавани от бащицата на тези, които са му симпатични. Защото това са нашите пари, изработени са от нас и е редно да бъдат харчени там, където се изразходват.” Това заяви кметът на община Дряново и член на Младежкото обединение Трифон Панчев. Той добави, че  има проблем и с изразходването на европейските пари: „Ще има големи проблеми в кандидатстването за  европейските средства в новият програмен период. Няма да има средства за всички общини. След няколко години ще установим, че пари няма.“

„Нужно е да продължаваме да говорим и за проблемите на обикновените хора. Ние сме най-бедната държава в ЕС, където мнозинството от населението живее с минимални приходи. Минималната заплата, с която управляващите се хвалят, че расте, в момента е 610лв. След данъците, осигуровките и удръжките- минималната заплата, с която разполагат хората е 400лв. Пенсиите на нашите майки, бащи, баби и дядовци са в размера на 200-300лв. Толкова струва само една от пурите на централния нападател на „Витоша Бистрица”, бе категоричен Панчев.

Младият социалист изрази мнение, че живеем в държава, в която съдебната система и прокуратурата са тотално обсебени: „Имаме специализирани съдилища, все едно сме в Унгария и управляващите твърдят, че сме развита и европейска държава. Крайно време е да застанем твърдо зад това, че не можем да продължаваме повече така.” Той допълни, че е  нужна реформа на всички сектори, които в момента са блокирани от властта.

„Единственият вариант нещо да се промени зависи от всички нас. Доказвали сме го и през други трудни времена,можем го и сега. Нека днес излезем единни и обединени, за да пребъде България и българският народ. От БСП имаме  моралното право да променим това и ще бъдем носители на промяната”, завърши Трифон Панчев.

Pin It on Pinterest