Трети офис на „ИТН“ за София-област отвори в Ихтиман официално

В град Ихтиман отвори врати пореден офис на ПП „ИТН“ за страната, който е и трети за София-област.


Над 50 човека успяха да присъстват, въпреки хладното време и сравнително ранния час (17:00ч.) за работен ден. През повечето време всички присъстващи бяха навън.


Повечето от гостите бяха членове и съмишленици на „ИТН“ от община Ихтиман.

Разбира се, присъстваха и част от общинскитекоординатори в област София – Паолина Добрева (Драгоман), Цветанка Войнова (Самоков), Мирослав Цветков (Своге), Венцислав Асенов (общ.Елин Пелин, зам.-обл.София) и Никола Кръстев (общ.Костинброд, зам.-обл.София).
Специален гост беше и финансовият експерт Пламен Данаилов (член на Арбитражно-контролната комисия в „ИТН“)

Тъй като страшно много хора бяха заявили интерес, самото откриване се излъчваше на живо в социалната мрежа „фейсбук“.

Домакинът Румен Лафчийски (общински координатор на Ихтиман) заедно с Никола Кръстев и Венцислав Асенов, както и някои от другите гости, се бяха събрали от доста рано. Те още в 15:00ч. поднесоха венци на паметника на Васил Левски в Ихтиман.


Официално откриването започна с думи на Румен Лафчийски, който поздрави и благодари на присъстващите. Веднага след това отец Йосиф от храма “Успение Богородично” в Ихтиман отлужи водосвет.

Събитието продължи отново с думи на общинския координатор, който се представи на присъстващите. „Израстнал съм в Ихтиман, учил съм тук, след което продължих образованието си в София. Впоследствие като много връстници се замислих за чужбина, защото в България възможностите за развитие са ограничени.“
Младият политик сподели, че затова в заминал да учи в Италия, след което е работил в Чехия. „Пътувах из Европа и Америка, но осъзнах, че колкото и да са безкрайни възможностите в чужбина – никога няма да се чувствам като у дома си.“ Именно заради това, той се е прибрал и заживял в родината си. „Искам да развивам бизнес в България и един ден да отгледам децата си в тази страна. Затова и искам да дам своя принос – България да се развива като една достойна европейска държава. И да стават все по-малко тези, които да заминават, а все повече тези, които се връщат в родината си!“
Румен Лафчийски посочи, че случайно или не – отварянето на офиса на „Има такъв народ“ в Ихтиман, съвпадна с почитането на паметта на Апостола в днешния ден.
За финал на изказването си, той припомни няколко цитата от Васил Левски, които прозвучаха сякаш Апостола ги е писал в днешно време, а не преди над 150 години.

След него думата взе Пламен Данаилов, който също благодари на присъстващите. Той заяви, че както Левски преди повече от 150 години е запалил пламъка на свободата в хората, за да се борят за правата си, така и ние днес трябва да се борим без страх. „Да се борим за нашата държава, защото България може. Ние можем! Можем да живеем в страна, където здравеопазването е на нормално европейско равнище, а не да се случват нелепите и трагични неща, които гледаме всекидневно.“ Той бе категоричен, че не може повече по такъв начин да измират българите заради безхаберието на държавата”.
Пламен Данаилов посочи, че същото важи и за образованието, което трябва и може да бъде на по-високо ниво. „Така младежите ще спрат да отиват да учат в чужбина и после да остават да работят там.“ Той допълни, че иска децата му да са тук, а не да се скитат немили-недраги в чужбина.

„И да – това, което ни е завещал Апостола – идеала за една чиста и свята република – към него трябва да се стремим и да го постигнем. Затова сме се събрали в „Има такъв народ“!“, завърши словото си Пламен Данаилов.

Последен думата взе зам.-регионалният координатор на София-област – Никола Кръстев. Той заяви, че трябва да помним, особено на днешната дата, какво е направил за нас българите, Васил Левски. „Апостола е дал живота си за свободата, затова и ние трябва да се борим докрай, взимайки пример от светлата му личност!“ Той посочи, че положението в страната всеки ден става по-лошо – фирми фалират, а безработицата расте. „Затова не можем да седим безучастно, трябва да сме заедно, трябва да сме единни и трябва да се борим за промяна!“, бе категоричен той.
Никола Кръстев допълни, че наближават избори и той вярва в правилното решение, което всички българи ще вземат.

След официалната част всички бяха поканени на кетъринг-коктейл организиран от домакините. Там, разбира се, темите на неформалните разговори отново бяха свързани с проблеми от общинско, регионално и държавно ниво, както и възможните им решения.
След формалното приключване на коктейла и събитието, разговорът между все още останалите членове на „ИТН“ се превърна в интересен импровизиран дебат.

През този емблематичен ден, на събитието се появиха и нови симпатизанти на „ИТН“ в Ихтиман. Те живо се интересуваха с какво могат да помогнат, а няколко от тях направо носеха документи за членство и застъпничество.

Офисът в Ихтиман ще е отворен за всички желаещи да разберат повече за изборите, за „Има такъв народ“ и въобще – защо е необходимо да се гласува.
Мястото е лесно откриваемо, намира се в центъра на града, до площада, а точният адрес е бул. „Цар Освободител“ №97.

Pin It on Pinterest