Политика

Тошко Йорданов: Ще върнем здравия разум в 50-ия парламент

Ще върнем здравия разум в 50-ия парламент. Текстовете в Конституцията са вредни и не работят.

Това каза в „Денят започва“ председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

На въпроса с кого ще работят в бъдещото Народно събрание, отговори: „С всички, които мислят по този начин. Другите партии доста често си променят мнението и се надявам, че благодарение на нас здравият разум ще се появи и при тях и ще постъпим правилно“.

Йорданов, който беше председател на временната комисия по казуса с Агенция „Митници“, посочи, че целта ѝ е било информиране на обществеността за случая. Според него има достатъчно доказателства за тежка корупционна схема и контрабандни канали в митниците с протекцията на висши държавни служители.

„Бойко Рашков дойде емоционално, каза някакви неща, стана и избяга. Не отговори на въпросите как двама души, които са в ареста за контрабанда (Стефан и Марин Димитрови – б.р.), му влизат в кабинета 10 – 15 пъти неофициално. Има факти, че са гостували при Рашков постоянно, прескачали са цялата верига, всички, които оперативно чакат да си вършат работата. Влизат и излизат. Всички неща, които Рашков казва, трябва да бъдат подлагани на съмнение. Асен Василев два пъти излъга, като каза, че не ги познава. В комисията дойде шефът на ДАНС и каза, че имат засечена комуникация между Василев и един от двамата и са обсъждали кого да сложат за шеф на МВР – Хасково“.

Йорданов изпитва сериозни съмнения дали прокуратурата ще докара случая докрай.

„ПП-ДБ нямат право да говорят за прокуратура и ДАНС, защото те бяха управляващи 9 месеца. Съдебната им реформа доведе до смяна на Гешев с другия главен прокурор, когото те също не харесват“, каза още той.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest