Тошко Йорданов: Слави е на работа в ТВ 7/8, затова не е на пресконференция в БТА

Тошко Йорданов и Филип Станев от ИТН отговарят на въпроси на Илиана Беновска по време на пресконференция в БТА от 16-ти юли 2021 г, на която присъства и номирият за премиер от ИТН и впоследствие оттеглен Николай Василев.

Илиана Беновска: Добре дошъл, г-н Василев, много се радвам да Ви видим! Имам няколко конструктивни въпроса. Къде е Слави Трифонов? Защо той не се появява? Не се подхилвайте, г-н Станев, няма нищо лошо в това, което питам! Второ, през 2013 г. в едно мое гостуване във вашето шоу аз му предложих да стане политик. Той отказа да стане политик. Какво се е променило оттогава досега? И трето, кога най-накрая ще съобщите състава на новия кабинет, ще изчакате президентът Радев да ви връчи мандата и тогава ли, или изпреварващо ще го направите?

Тошко Йорданов: Само да уточня, че този въпрос трябва да е към нас, а не към г-н Василев!

Илиана Беновска: Аз просто го поздравих с добре дошъл, учтива бях, извинете ме, г-н Йорданов! Въпросите са към вас!

Тошко Йорданов: Г-н Трифонов е на работа в момента.

Илиана Беновска: Къде работи той?

Тошко Йорданов: Г-н Трифонов работи в телевизия 7/8 и е на работа в момента. 2013 г., когато сте гостувала и г-н Трифонов Ви е отказал да стане политик, е 3 години преди да има референдум. След националния референдум, който ние инициирахме и на който, няма да се уморя да повтарям, над 3,5 милиона граждани гласуваха и над 2,5 милиона отговориха с да на всички въпроси. Така подкрепа нито една партия не е постигала в страната. И политическото статукво се изплю върху волята на хората. И тогава, аз n-ти път ще го повторя, явно не сте ни  слушали, тогава стана ясно, че ние или трябва да се откажем, или решението на хората да го направим закон, създавайки политическа партия. Ако имаше вариант да го направим без политическа партия, щяхме да го направим без политическа партия. Така че тази партия е правена от зор. Това е!

Илиана Беновска: Питах за кабинета, ще ми отговорите ли, нали не се криете?

Тошко Йорданов: Кабинетът ще го представим съвсем скоро. Ще си позволя да го кажа точно така – когато му дойде времето!

Филип Станев: Кабинетът, след като стана ясно, че г-н Василев няма да е министър-председател, не сте чели поста вчера, налага се известна ревизия и на останали министри.

Илиана Беновска: А трябва ли да го чета, кажете Вие!

Филип Станев: Трябва да четете информационния поток, вчера г-н Трифонов каза, че ще има ревизия и на останали министри!

Илиана Беновска: Извинете, но Слави Трифонов е някакъв класик, който трябва да четем непрекъснато ли?

Тошко Йорданов: Пълно е с колеги, не е нужно да влизаме в диалог с Вас!

Илиана Беновска: Просто искам да разбера, какъв е историческият момент?

Тошко Йорданов: Беше Ви отговорено!

Филип Станев: Г-жо Беновска, аз не се вълнувам в момента. Искам да сме спокойни всички. Моля Ви, така не можем да водим нормален диалог. Благодаря на всички! Илиана, и на теб благодаря!

Pin It on Pinterest