Политика

Тошко Йорданов: ПП-ДБ скоро ще се самоизчегъртат, а „Има Такъв Народ“ ще расте!

Според зам.-председателя на ИТН следващия кабинет трябва да бъде експертен

Сглобката е най-големият ни опонент на тези избори. Те управляваха, те направиха неморално управление, те излъгаха избирателите си. Излъгаха всички. Излъгаха парламента“, каза в „Тази сутрин“ зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който е кандидат за депутат.

„Кои бяха в сглобката – управляваха ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Спомняте си с кои гласове мина този кабинет, как Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски влязоха демонстративно да натиснат бутоните. Това беше изключително неморална сглобка“, коментира той.

„ПП-ДБ направиха повече поразии от ГЕРБ. На моменти са по-зле от ГЕРБ по начина, по който се отнасят към обществените финанси и тяхното пренасочване. Да ви кажа, ГЕРБ си ги изчегъртахме. Когато го казахме, Бойко Борисов все още беше министър-председател. Да видим дали ще стане пак министър-председател. ПП-ДБ се самочегъртат, ще бъдат доизчегъртани от българските избиратели“, добави Йорданов.

След като в 46-ото Народно събрание „Има такъв народ“ стана първа политическа сила, при следващите избори подкрепата за партията се сви. След вота за 48-ия парламент партията дори остана под чертата, но се завърна в следващото Народното събрание.

„Сваляйки ПП-ДБ и неправейки сглобка с ГЕРБ и след цялата медийна атака, се получи така. След всички лъжи се получи това. Година и половина по-късно истината излиза наяве. Хората я видяха. Това, което казаха за нас, се оказа невярно във всеки един сектор. В момента „Има такъв народ“ е във възходяща тенденция. Рано или късно ще си разменим местата с ПП-ДБ, ще се разминем по пътя, а те ще отидат там, където им е мястото – в нищото. Ние ще се върнем там, където трябва да бъдем“, допълни Тошко Йорданов.

Според ИТН следващото правителство трябва да е експертно.

„Ако сме първа или втора политическа сила, ще поканим останалите политически партии. Ако не сме, ще трябва нас да ни поканят. Имаме ясна позиция. Според нас единственият вариант на правителство да получи по-голяма подкрепа и да бъде ефективно – това е експертно правителство, което да решава конкретни проблеми. Те трябва да са заявени предварително със срокове и стъпки, а не общочовешки приказки, на каквито се нагладехме, зад които да се правят финансови далавери и глупави, комплексарски промени в Конституцията, които вкараха страната в забавна част“, подчерта зам.-председателят на ИТН.

Има експерти във всички политически сили. Ако стигнем до програма, която да бъде изпълнявана от експерти, тя трябва да е достатъчно публична и всеки да знае кое кога ще се прави. Подобна програма се изпълнява от експерт. Тези сили, които влизат в парламента, трябва да излъчат експерти, ако се постигне съгласие. Неморалното идва при политически назначения“, обясни Тошко Йорданов.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest