Политика

Тошко Йорданов: Отново ли ПП-ДБ искат да манипулират резултатите от машините?

Следващото НС ще има по-дълъг живот, ако властта има програма с конкретни ангажименти и срокове

Политикът разказа за съхранената от Столична община хартия за машините

„Машините отпечатват бюлетини и само това се брои. Хартията, която се използва е със статут на ценни книжа. ЦИК изпраща писмо от 20 май до всички кметове неизползваните хартиени ролки да бъдат унищожени. Всички се съобразяват с изключение на кмета на София. Те изпращат писмо до ЦИК, с което заявяват, че няма да изпълнят нареждането, тъй като има къде да съхраняват ролките. Рискът е, че с 1-2 машини вече може да са отпечатани готови бюлетини, които да бъдат подменени по секциите. Това ще бъдат истински бюлетини. Оказва се, че ЦИК не знае, че са получили такова писмо.“ Това разказа кандидатът за депутат от ИТН Тошко Йорданов в „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

„ЦИК изпратиха МВР до всичките 24 района в София, където се съхранява тази хартия, за да блокират достъпа. Друго, което направиха е да издадат писмо, с което задължават Васил Терзиев незабавно да създаде организацията по унищожаването на тези ролки“, допълни още той по казуса.

Политикът каза, че ако в следващия парламент има партии, които имат желание за изработването на програма с конкретни ангажименти и срокове, и тя бъде възложена на експертно правителство, което да я реализира публично, тогава НС ще има по-дълъг живот.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest