Политика

Терзиев с общи приказки за бъдещето на децата и за икономическия просперитет, историята трябвало да се чете честно

Няма да се отрека от родителите си, дали са ми всичките добродетели, заяви кандидат-кметът на ПП-ДБ

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ за София говори пред БНТ. Васил Терзиев напълни ефира с общи приказки за по-добро бъдеще за децата и как искал да строи. Той не успя да опровергае критиците, които са категорични, че досега не е казал нищо конкретно, което може да направи за столицата. От управлението на Йорданка Фандъкова бил доволен от построеното метро, което помагало за транспорта. „До момента сме показали, че критикуваме с доводи. Бизнесът и гражданите ни споделят проблемите си при нашите срещи и това са основно фаворизирането на райони и на кметове, централизиране на управлението, както и качеството и темпото, с които стават нещата в София“, коментира Терзиев.

Той изтъкна умението да работи с хора с различни с идеи и да ги обединява около една визия като свои положителни качества. „Мечтата ми в София е да виждам много, много щастливи хора по улиците – млади, деца, такива, които обичат града и градът ги обича“, каза още Терзиев. „За моята кандидатура се чуват много работи – че след това ще ставам премиер, президент или председател на ЕК. За нас има значение да убедим софиянци позитивно и градивно, искаме да строим, да направим добра кампания. Всичко е в сферата на възможностите. Нека първо нашият отбор да покаже, че може да работи. След това може да говорим какво предстои“, коментира идеята, ако стане кмет, след това да продължи по-нагоре политическата си кариера, както Бойко Борисов.

„Успелите хора в бизнеса, културата и науката трябва да връщат на обществото. Успехът им да се прелее за по-добър път на обществото. Затова излязох от зоната си на комфорт на инвеститор и предприемач, но не съжалявам. Работим да няма балотаж, а ако има – ще се радвам да съм с най-достойния кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане“, посочи кандидат-кметът.  

Той коментира и връзките на родословието му с бившата Държавна сигурност: „Темата за ДС е ежедневие. Ще я преодолея с фокус върху важните неща и чисто лично какво съм постигнал и какво съм дал и мога да дам на обществото. Най-важен е днешният ден, но за да е пълноценен, трябва да знаеш накъде си тръгнал и да имаш отправна точка и филтър. Миналото е източник на уроци, но трябва да си го прочел честно. То не трябва да се забравя, а да се учим от грешките. Никога няма да се отрека от родителите си, защото те са ме възпитали на трудолюбие, на смирение, на отборна работа. Дали са ми всичките добродетели, които притежавам. Нямам никакви куфарчета и обвързаност със службите. Независим човек съм и искам да строя“, каза още Васил Терзиев. На въпрос на водещия защо не отвори досиетата на роднините си, той отговори, че родителите му са живи и се надява още дълги години да е така. След темата за службите той продължи с общите приказки: „Искаме да оставим на децата си по-хубава страна и по-добро бъдеще, работим за икономически просперитет. Постоянно имаме сечения, които ни разделят. Аз бих се описал като доста десен човек, както и хората, които ме подкрепят“. По повод Паметника на Съветската армия, Терзиев коментира: „Всички чакаме да отиде на заслужена почивка в музея на социалистическото изкуство“. 

източник: faktor.bg

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest