Теодор Шойлеков: Трябва обединение, а не разделение в държавата

В ПП „Републиканци за България“ цари дух на разбирателство и приятелство.

Предложението да бъда водач на листата за Пловдив област е на Георги Пилев, който беше водач на листата за 45-то Народно събрание“. Това каза Теодор Шойлеков, водач на листата за 17 МИР в интервю за Пoдбалкански новинар.

„В предстоящите парламентарни избори листата ни се състои от млади хора, които искаме да придобият представа за начина на водене на кампания, за диалогичност и комуникация с хората. Смятам, че всяка партия трябва да залага на по-млади хора и да ги подготвя за по-нататъшна битка или кариера. В нашата листа на 7-мо място е Калин Станков, учител в ОУ “Христо Г. Данов“ в Розино – креативен и успешен млад човек“, каза още Шойлеков.

Той заяви, че за обидени и сърдити хора не трябва да има място в политиката.

На въпрос какъв резултат очаква на предстоящия парламентарен вот и ще бъде ли създадено правителство, Шойлеков отговори, че от партията имат нагласа за по-висок резултат. На предишните избори ние като партия, която е на няколко месеца, постигнахме много добър резултат. В момента трябва да позволим на ГЕРБ да бъде една демократична опозиция, не може с лека ръка да се премахне това, което е направено. Най-големият опонент в момента е разделението на всички партии, те трябва да разберат, че ако няма добър тон, няма диалог, ще страдат всички граждани на държавата.

Шойлеков за първи път разкри и решението си да напусне ГЕРБ, от чиято квота се яви като кандидат за кмет и беше избран за председател на ОбС Карлово: „Причината да напусна ГЕРБ е, че когато не можеш да реализираш идеите и политиките си, а смяташ че си прав, е по-добре да потърсиш друго място. В заявлението си за напускане казах: Не тръгвам с лоши чувства, защото съм убеден, че все някои ден ще работим заедно за община Карлово, за държавата“.

„Сега има нападки отвсякъде – относно подслушване, „изчегъртване“, корумпиране – не трябва да се нагнетява напрежение сред хората, без да има доказателства. Тези въпроси не са за обсъждане на политическото ниво – политиката не трябва да има нищо общо с прокуратурата“, смята още водачът на листата на Републиканци за България Теодор Шойлеков.

Pin It on Pinterest