Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество.

Тази година с наградата „Достойнство и чест“ дамите отличиха две забележителни българки – Райна Дрангова и Евгения Гешева. Наградата на двете дами връчи председателят на НЖО и зам.-министър в МТСП д-р Султанка Петрова.

д-р Султанка Петрова награждава Райна Дрангова с приза „Достойнство и чест“

Райна Дрангова е юрист, почетен председател на ВМРО.

Тя е внучка на легендарния български военен полк. Борис Дрангов. Силна, борбена и неуморима. Така може да бъде описана Дрангова, ако трябва да използваме само няколко думи. Разказите ѝ за славното минало на рода Дрангови могат да бъдат отличен сценарий за филмова продукция. Запазила е в себе си спомена не само за дейността на семейството, посветена на делата на Организацията. Тя помни и тежките моменти в съдбата на фамилията по време на комунизма в България.

Петрова връчва наградата „Достойнство и чест“ на поетесата Евгения Гешева

Евгения Гешева е поетеса и културен деятел.

Нейните стихове са влезли в най-популярните песни на обичаната Йорданка Христова. Гешева и Йорданка Христова са учили в 43 СУ „Христо Смирненски“. Те били в митичния клас – 8 А, възпитанички на голямата педагожка Йорданка Леонидова. Гешева е автор и на песни на Мая Нешкова – една от тях е „Самодива”.

Напълно заслужено Райна Дрангова и Евгения Гешева получават тазгодишния приз „Достойнство и чест“.

Целта на Националната женска организация на ВМРО е да отличи достойните българи. Онези, които с нравствените и професионални качества допринасят за по-добрата и развита обществена среда в България, обясни д-р Султанка Петрова.

Досега носители на приза са ансамблите „Чинари“ и „Гоце Делчев“, неправителствената организация „Зачатие“, актьорът Георги Мамалев, живеещата в хоспис 75-годишна старозагорка арх. Ваня Тончева и др.

Pin It on Pinterest