Таско Ерменков: Няма как да говорим за подобряването на националната сигурност, когато статутът на военните не е на ниво

„БСП е единствената партия, която последователно се придържаше към позицията си за модернизацията на армията. Ние сме единствените, които обвързваме модернизацията на българската армия със състоянието на икономиката на държавата и социалната политика”. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Таско Ерменков от парламентарната трибуна. Той добави, че не може да развиваме един вид въоръжени сили за сметка на другите. „Не може да ги развиваме и за сметка на останалите елементи от националната сигурност, защото щом имаш недостатъчно голям БВП, в резултат на недобро управление на държавата, няма как той да отиде в системата на отбраната, защото се отнемат средства от останалите системи”, коментира Ерменков. 

„Няма как да говорим за подобряването на националната сигурност, когато статутът на военните, тяхното заплащане и екипировка не са на ниво. Чест им прави, че въпреки заплащането и статута на военнослужещите, те продължават да са на пост”, коментира още Таско Ерменков. Народният представител каза още, че управляващите неглижират всички свои решения от миналата година, свързани с условията, сроковете и начина на плащане за F-16. “Вместо 1,8 млрд. с ДДС, в момента ще направим разход от 2,2 млрд. без ДДС и мита. Вместо самолетите да бъдат тук през 2021 г., сега се говори, че те ще пристигнат през 2023 г.”, обясни Ерменков. 

Pin It on Pinterest