Политика

Свиленски от Плевен: Имаме силите и духа на партия, която не се продаде и остана вярна на своите избиратели

Само за една седмица кампания БСП повиши резултата си с 2 %, представете си какво ще стане, ако запазим подобен дух до края!“. С тези думи се обърна водачът на листата на БСП за България в Плевен – Георги Свиленски при откриването на кампанията на социалистическата партия в града. Над 300 души препълниха концертната зала „Катя Попова“, за да приветстват кандидатите на БСП за европейските и парламентарните избори. Участници в събитието бяха кандидатите за евродепутати Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова,  Гергана Алексова, Христо Кавалски, Красин Каракоцев и Александър Симов. 

„Плевен е червен град и оттук може да започне новият възход на БСП. Имаме силите, имаме политиката, имаме нашият дух и заставаме пред вас като партията, която не се продаде, не влезе в сглобки и остана вярна на своите избиратели“, категоричен беше Свиленски. Той предупреди хората в Плевен да не вярват на отровните двойници на БСП, чиято единствена цел да е спрат социалистическата партия да има стабилно представителство в следващия парламент.

От своя страна проф. Румен Гечев припомни, че БСП винаги е подкрепяла развитието на ядрената енергия и завършването на АЕЦ „Белене“ все още е на дневен ред и е възможно благодарение на приемането от Европа на ядрената енергия, като зелена. „Европа е в икономическия капан на санкциите срещу Русия, които сама си причини“, каза той и посочи, че БСП още от 2014 година се противопоставя на тази политика на противопоставяне и санкции, които не са в интерес на Съюза и България. 

Всички кандидати и от евро листата и от тази на 15 МИР – Плевен,  дадоха яснота с конкретни примери, по различни сфери на политиката, която БСП ще защитава и занапред.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest