Султанка Петрова и дамите от ВМРО с национална кампания „Помощ за самопомощ“

Скъпи дами от НЖО на ВМРО, обръщам се към Вас с призив за подкрепа и взаимопомощ в тези трудни времена за всички нас.

Епидемиологичната ситуация в страната налага повече от всякога да поемем своята лична отговорност и самосъзнание, защото само тогава ще има надежда за нашето общо бъдеще.

Това заявява в обръщение към дамите от Националната женска организация нейният председател д-р Султанка Петрова. Ето какво още призовава тя:


Днес много хора се нуждаят от помощ и подкрепа, която трябва да получат своевременно, за да оцелеят. Най-добрият начин да успеем в това ново предизвикателство за всички ни е личния пример на всеки един от нас.

Убедена във Вашата отговорност и съпричастност, скъпи момичета от НЖО на ВМРО и се обръщам към Вас, всички заедно да организираме национална кампания „Помощ за самопомощ“.

Всеки от нас живее в близост до възрастни хора, самотно живеещи лица, хора с увреждания, родители, отглеждащи деца с увреждания, самотни родители, бедни семейства и др. или има информация за тези уязвими групи. В тези дни на изпитание нека бъдем съпричастни към нашите съседи, приятели, близки, познати и непознати. Нека им подадем ръка и да помогнем.
Моля Ви, използвайте всички електронни канали, за да събирате информация за нуждаещи се лица, сигнализирайте на телефоните на общините и окажете подкрепа на човек в нужда. При необходимост се обърнете към местните власти или националните институции за помощ. Трябва да бъдем активни, отговорни и загрижени за здравето на всеки един българин.
Българското правителство взе важни и смели решения, Националният оперативен щаб работи денонощно, но ние, българските граждани, трябва да бъдем до тях и да помагаме.

Сигурна съм, че всички ние –  жени от НЖО на ВМРО, сме приели България като кауза и винаги сме осъзнавали нашата отговорност към Родината. Нека го докажем на дело! Знам, че ще успеем! Знам, че заедно сме силни!

Нека си помогнем, за да ни помогне и Бог!

С уважение,

д-р Султанка Петрова,

заместник-министър на труда и социалната политика и

председател на Националната женска организация на ВМРО

Pin It on Pinterest