Стоян Мирчев: Увеличаваме двойно кметовете и общинските си съветници

„На тези избори БСП постигна голям ръст имаме кметове в четири областни града, удвояваме броя на кметовете си в по-малките общини и броя на общинските си съветници, включително и в общински съвети, където през 2015 г. нямахме нито един представител. Подобряването на резултатите на БСП се превръща в тенденция, която можем да проследим“.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“  и член на ИБ на БСП Стоян Мирчев пред БНТ.   Той добави, че на тези избори БСП е излязла с млади, но подготвени кандидати, много добри програми и позитивна кампания.  „В Русе, Перник, Разград и Пещера печелим с кандидати на БСП, които досега бяха и наши народни представители. В Благоевград кандидатът подкрепен от нас също печели балотажа“, уточни Мирчев. Стоян Мирчев каза още, че от другата страна е бил активиран целият октопод на властта, общинските ресурси и тези на сивия сектор.  Социалистът коментира, че  левицата печели в много от градовете, но в селата печелят опонентите на БСП. „Много хора ни сигнализират, че са заплашвани, че ако БСП дойде на власт ще им спрат пенсиите, в населено място в община Силистра пък кандидат за кмет е раздавал дърва за първи тур, а след това си ги е прибрал, защото не е спечелил“, обяви социалистът. Мирчев припомни, че БСП е призовала навсякъде, където не е била на балотаж, социалистите са призовали да се подкрепят кандидатите, които се явяват против ГЕРБ. „Много партии, чиито ръководства се обявяват против ГЕРБ, подкрепят управляващите в страната, а това не е опозиционност“, заяви още той. 

Стоян Мирчев коментира още, че гласовете за Мая Манолова са гласове за София и софиянци. Той заяви, че тези гласове са  разчупили насажданото мнение, че столицата е бастион на ГЕРБ. „Тези 4%-5% разлика могат да се дължат на много неща, включително и на манипулации и контролиран вот. Има и едни много интересни цифри, които трябва да се анализират – на първи тур в София право да   гласуват са имали 1 160 000 души, а на балотажа 100 000 по-малко. Къде са изчезнали тези 100 000 гласоподаватели“, попита Мирчев. 

Pin It on Pinterest