Стоян Мирчев: Екологията и опазването на околната среда са един от акцентите в програмата на БСП

Цялото управление на ГЕРБ може да се опише само с една дума и тя е „срутище“ – това каза по БНР народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на ИБ Стоян Мирчев.

Той коментира случаят с токовия удар на бул.“Иван Гешов“, както и напукания асфалт на Лъвов мост, като поредното безхаберие на управляващите. „Правим последно промени по управленската платформа на БСП и се надявам другата седмица тя да бъде представена публично“ – коментира Стоян Мирчев и направи уточнение, че не може да се гледа на платформата като на панацея, но там са посочени решенията на редица проблеми, сред които данъчни стимули за младите семейства и мерки по отношение на големите неравенства.

„Кризата с Ковид показа, че лечението на хората и въобще здравеопазването не може да бъде обект на търговия.“ – коментира още Мирчев. По думите му в управленския документ на БСП се обръща внимание на екологията и опазването на околната среда. „Знаете, че все по-актуална е темата с чистотата на въздуха и Перник е едно от местата, където често се говори по тази тема“ – допълни народният представител на БСП.

Мирчев припомни и решението на министъра на екологията Емил Димитров да закрие РИОСВ Перник, решение, срещу което БСП е била категорично против. „Проблемите и на двете общински болници в област Перник също не могат да бъдат подминати. Те също се прибавят към черната картина на здравеопазването по време на управлението на Бойко Борисов.“ – подчерта Мирчев.

В момента остава да бъдат попълнение местата на гражданските квоти и коалиционните партньори в листата с народни представители на област Перник.

Стоян Мирчев коментира отводите, които бяха направени през последните дни, като напълно нормални. „Знаете, че БСП има кмет на областния град и част от хората са негови заместници и на ръководни позиции в общината. Няма как да се обезкърви общината в такъв момент.“ – подчерта Мирчев. Той коментира, че в БСП винаги, когато се редят листи, има недоволни, но заседанието на Областният съвет е преминало без скандали и напрежение.

„Запознат съм с част от проблемите на областта, предстои ми да вляза и в дълбочина на проблемите на шестте общини. Нека не забравяме че това не са местни избори, а национални, т.е. ще се опитам, както и в предишния мандат, да претворя националната политика на БСП през проблемите на местната общност в Перник-област.“ – допълни Стоян Мирчев.

Pin It on Pinterest