Стоян Михалев: Истинската коалиция е между ГЕРБ, ДПС и БСП

Тези хора се бранят, това е причината да губят гласове, посочи депутатът на „Демократична България“

Заседание на Народното събрание днес имаше, но продължи едва 10 минути. Причината – ГЕРБ, ДПС и БСП бламираха предварително уговорения дневен ред, като гласуваха в унисон с „въздържал се“. Съдействаха ли си трите партии?

„Христо Иванов онзи ден каза: в момента властта се търкаля по жълтите павета из София, обаче никой не смее да се наведе да я вземе, защото отзад дебне ДПС. Не са само ДПС. Ще добавя, че са ГЕРБ и БСП, включително. Това е истинската коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП„, заяви депутатът от „Демократична България“ Стоян Михалевв студиото на „Денят ON AIR“.

Народният представител в 45-ото НС е категоричен, че днешното гласуване е  било предварително уговорено, и не изключи дневният ред да бъде бламиран повторно.

Партиите са в режим предизборна кампанияно се видя коалицията на статуквотоТези хора се бранят, това е причината да губят гласове„, посочи Михалев, визирайки сумарната загуба на гласове за ГЕРБ и БСП на изминалите парламентарни избори.

По думите му нови избори ще има и не е изключено резултатът да е различен.

Може накрая да има мнозинство на промяната. В този парламент има една стена – тези 3 партии си имат мнозинството. На фона на него си представете да има правителство на други, които не са част от тях. Какво ще се случи, ако я има тази стена„, каза депутатът от ДБв ефира на Bulgaria ON AIR.

Михалев призна, че около предложението на ДБ за падане на прага за изборни секции извън ЕС се е сформирал консенсус. Но дали ще мине – не се знае.

„Българските граждани ще имат възможност да гласуват на българските избори. Това е демокрацията. Не да ограничаваш избирателни права, точно обратното – да го даваш на хората, на които им се полага по Конституция“, категоричен бе гостът в студиото.

Политическата борба според него се води между „старите аналогови политици на статуквото“ и „новото поколение на промяната„.

Pin It on Pinterest